Венера

Астрономически особености

Венера е втората планета от Слънчевата система с размери близки до тези на Земята. За разлика от останалите планети, които се движат от запад на изток, Венера (другата такава планета е Уран) се движи от изток на запад. По този начин тя извършва едно пълно завъртане за 243 земни дни. Атмосферата ѝ е силно отровна за човека тъй като съдържа предимно въглероден диоксид (96.5%) както и много тънка, поради което температурата на повърхността ѝ достига до 470 ⁰С. Съставена от много пластове с различна температура. Венера има съвсем слабо магнитно поле. Венера няма спътници. Наричана е Зорница или Вечерница, защото предшества изгрева и е първата светла звезда при залеза.

Митология

В гръцката митология Афродита, се ражда от снежно бяла пяна, образувана от попадналата в морето капка кръв на Уран, ранен от сина си Кронос (Сатурн). Това се случило близо до остров Китера, а морските вълни я отнесли до остров Кипър, след което се озовала в Олимп. Кипър е известен като острова на Афродита. 

Афродита е богинята на любовта и красотата, която винаги помага на влюбените. Тя е омъжена за Хефест, куцият и грозен бог-ковач, който изработвал красиви златни накити за нея. Този брак според гръцката митология е бил на шега като тя му изневерявала. Тя често се влюбвала като успяла да обикне дори смъртен – троянския герой Анхиз, когото дарила със син, Еней, но голямата ѝ любов бил Арес Като цяло тя не е майчински настроена. Афродита винаги е провокирала прелюбодейството между хората. Другия ѝ син Ерос сразявал със стрели избраните от нея жертви, хора, които нарушават обета си към някого. Тя е суетна и завистлива като символизира абсолютната любов и уважение към самия себе си. 

Римляните лесно приели гръцките божества и ги съхранили в творбите си. Римското име на Афродита е Венера. 

Астрология

Глифа на Венера прилича на ръчно огледало .  Тя е управител на два знака от зодиака – Телец и Везни. 

Венера показва онова, което ни помага да придобием добро самочувствие и лично удовлетворение. Позицията на Венера по знак показва какво ценим и харесваме най-много, както и нашите очаквания за любимия човек. Позицията ѝ по дом в рождената карта показва областта от живота, която ни радва и ни кара да чувстваме удовлетворение, показва областта, където притежаваме потенциален творчески талант. Аспектите на Венера влияят върху качествата и природата на онова, което ценим и харесваме, определят нашите таланти и показват естеството на нашите връзки.  

Ретроградна Венера в рождената карта свързваме с някакво стеснение в общуването.  

Може да проверите дали е ретроградна вашата Венера в линка:

https://astronativity.com/chart/

ВЕНЕРА В ДОМОВЕТЕ

Венера в 1 дом

Вие сте чаровни, пленителни и дружелюбни. Склонни сте към формиране на стабилна и дълготрайна връзка. Тази позиция на Венера дава успех в живота, като разбира се трябва да се вземе в предвид разположението ѝ по знак и нейните аспекти. 

Венера в 2 дом

Имате интересен подход как да печелите парите си. Обичате да се обграждате с красиви неща. 

Венера в 3 дом

Чрез знанието и контактите с външния свят вие се чувствате силни и удовлетворени. Обичате да четете книги. Някои притежават литературни таланти. Успявате да изградите добри взаимоотношения с братя, сестри и/или роднини. Вие ще изразявате качествата на Венера в контакта си с външния свят в зависимост от знака, в който попада. 

Венера в 4 дом

Това, което би ви удовлетворило силно е да живеете в красива къща и хармонична домашна обстановка. Получавали сте много любов и хармония от родителите си. 

Венера в 5 дом

Вие излъчвате неустоим чар. Вероятно притежавате талант в областта изкуството. Обичате децата и ще бъдете добър родител. Възможни са и печалби от спекулации или хазартни дейности, но в зависимост от аспектите на Венера. 

Венера в 6 дом

Успявате да внесете хармония в работната среда. Склонни сте към работохолизъм. Грижата за здравето и тялото е важна за вас. Допълнителна окраска дава знака, в който се намира Венера. 

Венера в 7 дом

Вие сте дипломатични. Стремите се към хармонични отношения и добра партньорска връзка.

Венера в 8 дом

Венера в 8 дом би могла да ви донесе успех и печалба от завещания и наследство, или чрез застраховки и банкови заеми като трябва да бъдете внимателни относно всякакви рискови ситуации. 

Венера в 9 дом

Пътешествията и любовта към философията ви дава необходимия вътрешен мир и хармония. Успявате да вдъхновявате хората около себе си с идеите си. 

Венера в 10 дом

Вие сте винаги спретнати и елегантни. За вас е важна професионалната кариера и добрата работна атмосфера. Успявате да внесете хармония в работната среда. Възможно е реализация в областта на изкуството, музиката, шоу-бизнеса. 

Венера в 11 дом

Вие имате много приятели и цените добрата атмосфера. Партньора в живота ви трябва да е преди всичко приятел и човек, с който разговорите са интересни, а споделено време – приятно. 

Венера в 12 дом

Обичате често да оставате сами със себе си. Имате различни нестандартни или окултни интереси.Търсите идеалния партньор, който да ви даде безкрайната любов.   

ВЕНЕРА В ЗНАЦИТЕ

Венера в Овен

Вие сте инициативни и самоуверени, откровени в чувствата си. Склонни сте на необмислени постъпки. 

Венера в Телец

Вие цените материалния комфорт и красивите неща. Имате възможност да печелите добре чрез собствените си усилия. 

Венера в Близнаци

Вие сте красноречиви и забавни. Учите с голяма лекота (зависи и от аспектите на Венера). Имате голяма нужда от разнообразие в живота. Нуждаете се от интелектуален и интересен партньор. 

Венера в Рак

Вие сте възприемчиви и зависими, грижовни, но често склонни на непостоянство в чувствата. Обичате домашния уют и сте прекрасни домакини. 

Венера в Лъв

Вие сте лоялни в любовта и щедри в изразяването на чувствата. Вашите емоциите и чувствата излъчват драматизъм и ентусиазъм. 

Венера в Дева

Вие сте скромни и конкретни в изразяването на чувствата и емоциите. Имате усет към търговки сделки. 

Венера в Везни

Вие се нуждаете от любов и хармонична връзка. Чувствата и емоциите си изразявате с лекота, но това зависи и от разположението на останалите планети в рождената карта. 

Венера в Скорпион

Вие сте силно привличани от партньор със скорпионови черти, или просто се увлечени от загадъчното, мистериозното или окултното. Чувствата и емоциите ви са силни и интензивни. 

Венера в Стрелец

Възможно е да бъдете привличани от хора с весел характер и оптимистичен дух. Вашата нагласа към любовта е непредубедена. Обичате да се забавлявате, да учите и да пътувате. 

Венера в Козирог

Вие сте предпазливи в показването на чувствата си преди да дадете воля на дълбоки си емоции. Склонни сте към меланхолия. 

Венера в Водолей

Обичате да общувате с много хора като разговорите са интелектуални и приятелски. В любовта сте оригинални, неконвенционални и понякога дистанцирани. 

Венера в Риби

Вие сте чувствителни и състрадателни. Имате нужда от вълшебна и романтична връзка. 

За да построите вашата натална карта с астрологични интерпретации кликнете ТУК

Източници: НАСА, Лиз Грийн, старогръцки митове и легенди

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

27 + = 36