Уран

,
Уран

Уран е открит случайно от Уилям Хершел на 13 март 1781 год в Англия. Това се случва в периода между Американската и Френската революция. Тогава планетата се е намирала в знака Близнаци. Първоначално е била наречена Хершел. Уран дава тласък в изобретенията в различни научни области след откриването му. 

Уран е първия бог в гръцката митология

Уран е първия бог в гръцката митология. Той е бащата на вселената и бога на Небето. Принадлежи на въздуха. В мита e безпощаден като изпаща собствените си деца в дълбините на Тартар, защото ги смята за твърде грозни и земни. Уран дава поглед към бъдещето и отхвърляне на миналото. Митологията показва това чрез отблъскването на собствените му деца. Уран е бога да плодовитостта в смисъла на творчеството и духа. Той бива кастриран от сина си Кронос (Сатурн) като гениталиите му падат в океана. Така се ражда Афродита (Венера), богинята на Любовта.

На Уран му отнема около 84 години, за да обиколи зодиака като прекарва близо 7 години във всеки знак. Така въздействието му върху човека е по-продължително. 

Уран е външна планета. В този смисъл не се свързва с индивидуалното развие на човека, а с колективното. Управлява знака Водолей. Чувства се силен в Скорпион, който е знак на неговата екзалтация. Съответно е слаб в знаците Лъв и Телец. Управлява петия елемент, етера. 

Уран дава усещането за Космос и хармония. Тази планета е свързана с представа за съвършенство и идеално съществуване. Основни ключови думи тук са идеи, промяна, изобретателност, революция. Цветовете на Уран са дълбоко наситено синьо, сребристо синьо и електричните цветове. Влиянието му е внезапно, неочаквано и шокиращо. Вибрациите му от Космоса са много силни. 

Действието на Уран

Действието на Уран се свързва с промени, премествания и пътувания. Планетата дава любов към окултното и метафизичното, към търсенето на истината. Уран е планета с въздушна, студена, суха, мъжка, електрична природа, с положителна енергия. Има спазмолитично, невротично, съпротивително, напрегнато, радиоактивно и необичайно действие. Урановия често човек е екстравагантен и независим. В позитивното си приложение дава интелектуална провокация, креативност, интуиция, любопитство, въодушевление, хуманност, гениалност. В негативното си приложение води до дезорганизация, непостоянство, разрушителност, капризност, хистерия, импулсивност, фанатичност, радикалност и създава фрактури. 

Терапевтичното му действие е електрическо и вибрационно. С Уран се свързва рентгеновото лъчение. От металите, минералите и камъните управлява платина, актиний, халколит, магнитит, полоний, радий, торий, уранит, уран, цинк, кехлибар, аквамарин. В човешкото тяло управлява прасците, ахилеса, очите, апендикса, дишането, циркулацията на бъбреците, нервните течности, аурата и др. 

Хората със силно изразено влияние на Уран или знака Водолей могат да упражняват дейности като астронавти, пилоти на самолет, режисьори, астролози, учени, технолози.

Уран в знаците 

Разположението на Уран в рождената си карта може да проверите в линка: https://astronativity.com/chart/

Значението на Уран в знаците в индивидуалната рождена карта е сравнително маловажно. Планетата престоява в един знак приблизително 7 години, което не помага да се извлече необходимото индивидуално значение.

Уран в домовете

Уран в домовете показва в коя област от живота можем да очакваме внезапни промени и новаторство, къде сме склонни да бъдем различни. 

Уран в 1 дом

Вие сте в някаква степен ексцентрична личност. Отстоявате мнението си до край. Ориентирани сте към новото. Възможно е да работите уранова професия, която може да бъде в сферата на компютрите, астрологията, телевизията, техническа или друга научна или неконвенционална. В някакъв етап от живота си е възможно внезапно да направите голяма личностна промяна. Уран в 1 дом изисква приспособяване към обкръжението. 

Уран в 2 дом

Склонни сте да развивате нестандартен и иновативен начин за печелене на пари. Бъдете внимателни по отношение на управлението на парите. Възможни са внезапни промени във финансовите дела. Уран не изключва успешно занимание с нестандартни или научни дейности. 

Уран в 3 дом

Възможна е промяна в училище или смяна на училище в периода на средното образование, което не е предварително планирано. Нестандартни начини на обучение, различни от конвенционалните, ще ви се отразяват добре. 

Имате оригинален ум и нестандартен начин на комуникация. Неочаквани пътувания са нещо обичайно при вас. Честите пътувания и досега с различни култури и начини на мислене ще стимулират ума ви.

Уран в 4 дом

Имате необикновена или необичайна семейна среда. Възможна е промяна на дома или местопребиваването. За вас ще бъде интересно предизвикателство да направите дома си интересен или дори с нестандартен дизайн. Мечтаете за идеален и съвършен дом и семейство. 

Уран в 5 дом

Склонни сте да развивате оригинални творчески идеи. Бъдете внимателни със спекулациите и бизнес начинанията. Любовните проблеми можете да разрешавате по оригинален начин. С Уран в 5 дом децата ви ще са различни и независими, и ще имат силен интелект. 

Уран в 6 дом

6 дом се свързва с ежедневието, работата и здравето. Тук Уран отклонява от установения ритъм на живот. Възможно е често да усещате чувство на нервност и напрегнатост. По отношение на здравето Уран препоръчва нестандартни методи на лечение или по-задълбочен поглед към психиката и заобикалящата среда. Препоръчителна е диета, ако се храните непостоянно и неразумно. Насърчавайте равномерния поток на физическа си и нервна енергия, за да установите пълноценен начин на живот. Това можете да направите чрез избягване на стрес и внасяне на разнообразие в ежедневието.  

Честа или внезапна смяна на работата е възможна. 

Уран в 7 дом

Уран в 7 дом изисква приспособяване към обкръжението. Тази планета предпочита свободна връзка без брак. Добра връзка може да се получи с партньор, който е оригинален или има уранова професия като окултна, научна, изследователска, компютърна, техническа дейност, в сферата на ИT технологиите или др. Понякога тази позиция на Уран показва нервен или раздразнителен партньор. Тези неща обаче зависят и от рождените позиции на Асцендента, Слънцето, Луната и Венера. 

Уран в 8 дом

Вашето отношение към любовта и приятелството ще бъде на по дълбоко ниво. Възможно е внезапно да получите пари от наследство, чрез кредит или по друг начин. При някои може да има неочаквана промяна в наследството. Имате силна интуиция. Възможен е интерес към окултните науки. 

Уран в 9 дом

Имате литературен талант или необичаен научен нюх. Възможни са неочаквани обрати и непланирани промени при пътуванията или висшето образование. 

Уран в 10 дом

Не обичате да бъдете ограничавани от социалните структури на обществото. Ще имате внезапни промени в кариерата. Възможно е да имате професия, свързана с окултни науки, научна, изследователска, техническа дейност или в сферата на ИT технологиите, но това зависи и от другите положения на планети и връзки в картата. 

Уран в 11 дом

Привличат ви по-оригиналните и интересни хора. Дори е възможно да имате приятели, които се интересуват от окултни науки, занимават се с нестандартни дейности или такива, които живеят далеч в чужди страни. Възможни са неочаквани раздели с приятели.

Уран в 12 дом

Възможен е интерес към окултните науки. Понякога е налице нужда от отделяне от обществото. Уран в 12 дом е добра позиция за дейности, свързани с проучване, благотворителност или грижа към болни и нуждаещи се хора.

Източници: Лиз Грийн

Допълнителна информация за Уран: NASA

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 3 =