Зодия Стрелец

Овен
Овен
Телец
Близнаци
Близнаци
Рак
Рак
Лъв
Лъв
Дева
Дева
Везни
Везни
Скорпион
Скорпион
Стрелец
Стрелец
Козирог
Козирог
Водолей
Водолей
Риби
Риби

Зодия Стрелец – значение и влияние в хороскопа

Основни характеристики 

Зодията според разположението на Слънцето в момента на раждането характеризира всеки човек с точност около 80%. За по-точен анализ е необходимо изчисляване на Асцендента, както и положението на Луната и останалите планети в рождения хороскоп.

Стрелец е деветият знак от зодиака. По своя еволюционен път след знака Скорпион, Стрелец иска да проучи света посредством философски идеи и абстрактно мислене. Стрелец разширява границите на познанието чрез етична система от вярвания и теории. 

Слънцето навлиза в Стрелец на 23 ноември и остава в него до 22 декември, въвеждайки последния етап от есенния сезон, време на намаляваща растителност, застудяване и постепенно намаляване на дневните часове. Този слънчев транзит въплъщава приключенските философски енергии на архетипа Стрелец. През този период естественият пейзаж преминава към тишината и спокойствието на зимата, когато зеленината е оскъдна, а почвата се готви за латентно състояние. Това е фаза, белязана от усещане за разширяване и изследване, дори когато външният свят се свива и дните стават по-къси. Пътуването на Слънцето през Стрелец означава сезон на неспокойно любопитство и събиране на знания и ресурси за поддържане на предстоящия период.

Ако сте зодия Стрелец, вие не харесвате рутината. По природа сте авантюристи. Обичате да посещавате нови места, да се веселите и да сте сред приятели. Имате нагласата да мислите дългосрочно. 

Силния акцент на знака Стрелец на Асцендента влияе върху физическите характеристики на родения. В този смисъл е от значение и всяка планета, намираща се в първи дом.

Юпитер е силен в знака Стрелец, докато Меркурий е слаб. При силен акцент на знака Стрелец, Юпитер е важен и трябва да се отдели внимание на това как е разположен в индивидуалната рождена карта

Всеки знак има положителни и отрицателни прояви. Стрелец се свързва с положителни качества като изобретателност на ума, искреност, приветливост, общителност, прямота, искреност, упоритост, непоколебимост. От негативните качества се приписват нетактичност, раздразнителност, безразсъдство, преувеличение, безотговорност, повърхностност, неспокойствие, прибързаност, арогантност, фанатизъм. Всички тези качества зависят от разположението на планетите в индивидуалната рождена карта

Знакът Стрелец е мъжки и с положителна полярност. Принадлежи към групата на огнените знаци, което добавя ентусиазъм, оптимизъм и чувство за хумор към философска нагласа на темперамента. 

Основни уроци, които човека Стрелец трябва да научи е да проявява тактичност и компромис, както и да съумее да насочва правилно силата си. 

Знакът Стрелец управлява предимно бедрата, тазобедрената става, кръвта, кръвоносните съдове и черния дроб. 

Зодия Стрелец в партньорските взаимоотношения

Хората Стрелци обичат приключенията и пътешествията. Управлявани от експанзивната планета Юпитер, те подхождат към романтичните връзки със заразителен ентусиазъм и ненаситна жажда за интелектуално и духовно сродство. Трудно се обвързват дългосрочно, тъй като не обичат рутината. При тях подозрителен и ревнив партньор няма да продължи дълго. Нуждаят от партньор, който да бъде едновременно интелектуален колега, съмишленик изследовател и доверен приятел, който да насърчи възвишения им дух, без да им подрязва крилата. 

Стрелците могат да създадат благоприятни връзки предимно с хора, които имат силен акцент на огнени знаци като друг Стрелец, Овен и Лъв. Разбира се, от значение са и другите планетни разположения и аспекти в рождената карта

Зодия Стрелец в кариерата

Хората със силен акцент в Стрелец не обичат скучната и отегчителна работа. Малките и затворени офиси ги потискат. Ще бъдат щастливи, ако работят интелектуална работа или такава, която им позволява да се насладят на плодовете от своя труд. 

Любовта на Стрелците към пътуванията, откритията и интелектуалния разговор може да ги накара да процъфтяват в кариери, които включват образование, журналистика или публично говорене. 

Благодарение на вродената си креативност, Стрелците успяват да пропиват своите творения с усещане за експанзивност и дълбок оптимизъм.

Стрелците обичат да спортуват. Такива хора могат да ръководят успешно фитнес център или други занимания, свързани със спорт или спортни стоки. Те могат да се развиват успешно в областта на туризма, авиацията, правото, учителската дейност, външната търговия, рекламата, философията, религията, политиката. 

За професионалното развитие е от значение и какви планета се намират до Асцендента или в 10 дом в рождената карта.

В същото време поради склонността им към безпокойство и откровеност, Стрелците често изглеждат безчувствени или ненадеждни. Тяхната неприязън към рутината може също да ги накара да се борят с поддържането на дългосрочни проекти. Но когато успеят да насочат изобилния си ентусиазъм и визионерско мислене по фокусиран начин, Стрелците могат да бъдат истински изследователи, философи и художници.

Стрелец и символика 

Растения и билки: карамфил, роза, черница, всен, бреза, кестен, глухарче, див ямс, пореч 

Храни: грудкови зеленчуци, екзотични храни, домати, стафиди 

Цвят: смесване на червен със зелен, светло зелен, маслинен, син, пурпурен, виолетов, жълт 

Метал: калай 

Зодиакални камъни и кристали: лазурит, ахат, малахит, опушен кварц, рубин 

Ден: четвъртък 

Дом от рождената карта: 9 

Планета управител: Юпитер 

Елемент: Огън

Енергия: Ян

Държави и райони: Испания, Малта, Сърбия, Босна, Херцеговина, Грузия, Мадагаскар, Южна Африка 

Скорпион
Козирог