Юпитер

Юпитер е най-голямата планета в Слънчевата система. Той управлява знака Стрелец и е съуправител на знака Риби. Свързва се с четвъртък като ден от седмицата. Символът на Юпитер е кентавър.

Юпитер е наричана социална планета, която има гореща, въздушна, влажна, плодородна, позитивна и мъжка природа.

Юпитер е бога на гръмотевиците и бурите, на мъдростта и пророческите видения.

Идентифицира се с гръцкия бог Зевс, скандинавския бог Тор, вавилонския бог Мардук, англо-саксонския бог Тунер. Юпитер се свързва с висшия разум.

Юпитер играе важна роля в астрологията. Той е големия добродетел.

Тази планета има благотворно влияние и положителна природа. Тя се свързва с разширението, оптимизма, зрелостта, закона, правосъдието, религията, философията, демокрацията, успеха, висшето образование, късмета, дългите пътувания, виолетовия и синия цвят.

Професии, свързани с Юпитер са банкери, университетски преподаватели, борсови посредници, духовници и др.

В човешкия организъм отговаря за дишането, белите дробове, черния дроб, кръвта и бедрата, управлява артериалната система.

Юпитер управлява период от 45-тата до 57-та година на човека.

Разположението на Юпитер в хороскопа показва местата където човек може да се развива и да получи растеж и изобилие в живота си, както и местата, където се чувства отпускане на напрежението.

ЮПИТЕР В ЗНАЦИТЕ

Можете да видите вашето разположението на Юпитер във вашата Натална Карта

Юпитер в Овен

Тази позиция на Юпитер ви прави изключително независими. Изобилствате от нови идеи. Имате весел нрав. Харесвате стила и някои от вас често се придържат към последната мода. Обичате риска и предизвикателствата.

Юпитер в Телец

Обичате комфорта и се наслаждавате на добрата храна. Щедри сте към тези, които обичате.

Юпитер в Близнаци

Тук Юпитер се намира в знак на заточение. Любознателни сте и обичате да пътувате. Притежавате много добри комуникационни способности и силен интелект. Вашата оригиналност и новаторство ви помагат.

Юпитер в Рак

Юпитер екзалтира в знака Рак. Имате добра семейна среда. Вие сте силно обвързани с миналото. Имате интуитивно разбиране за света и живота. Можете да стигнете до своето духовно и материално израстване чрез развитие на семейните ценности и емоционална подкрепа.

Юпитер в Лъв

Имате силна нужда от признание. Склонни сте да рискувате и се чувствате добре, когато използвате своята креативност. Обичате да се забавлявате.

Юпитер в Дева

Тук Юпитер се намира в знак на заточение. С Юпитер на тази позиция, вие можете да придобита увереност и успех чрез методично мислене и аналитичен поглед към живота. Обичате да помагате. Не сте склонни да поемате рискове.

Юпитер във Везни

С Юпитер във Везни можете да постигнете успех, когато създавате връзки. Вие сте изискани. Имате добър вкус и преценка.

Юпитер в Скорпион

Вие сте интуитивни и проницателни. Не се страхувате да рискувате. Имате нужда от трансформация, за да придобиете увереност по пътя на своето духовно и материално израстване. Окултните науки привличат вниманието ви.

Юпитер в Стрелец

Юпитер е силен в собствения си знак Стрелец. Вие сте позитивни и ориентирани към бъдещето. Общителни сте. Обичате пътешествията и спорта. Имате склонност да рискувате. Обичате животните.

Юпитер в Козирог

Тук в Козирог Юпитер е в знака на падение. Вие сте практични, амбициозни и въздържани. Не сте склонни да поемате рискове. Обикновено имате успех в кариерата или бизнеса.

Юпитер във Водолей

Вие сте силно независими по пътя на своето духовно израстване. Съсредоточени сте към бъдещето. Чувствате се спокойни и щастливи в компанията на добри приятели. Авантюристични сте и обичате да рискувате в различни области от живота. Не обичате рутинната работа.

Юпитер в Риби

Юпитер управлява знака Риби. Това разположение на Юпитер ви прави мили и любезни. Обичате да размишлявате и всякакви психологични теми ви вълнуват.

Конкретното значение на позицията на Юпитер в знаците зависи от други фактори в хороскопа и за по-точно тълкуване е препоръчителна консултация с астролог.

ЮПИТЕР В ДОМОВЕТЕ

Можете да видите вашето разположението на Юпитер във вашата Натална Карта

Юпитер 1 -ви дом

Това е много добро разположение на Юпитер. Вие сте оптимистично настроени и енергични. Притежавате вътрешна увереност, която ви помага да постигате цели и успехи.

Юпитер 2 -ри дом

С Юпитер във 2-ри дом имате високи идеали. Стремите се към материална сигурност по пътя на личностното си развитие. Имате възможности за голям успех в живота и богатство.

Юпитер 3 -ти дом

Успявате да получите удовлетворение и разбиране за живота по пътя на знанието и комуникацията.

Юпитер 4 -ти дом

Обикновено Юпитер дарява със добра обкръжаваща среда и удовлетвореност в края на живота. Ще бъдете най-щастливи в собствената си страна и дом. Възможно е желание да живеете в голяма къща.

Юпитер 5 -ти дом

Най-големи успехи можете да получите посредством творческо изразяване, а също и с правилно вложение. Обичате да рискувате, но с Юпитер в 5 дом има тенденция да се стига до крайности чрез поемане на твърде голям риск. Децата, спорта, творческата активност ще ви носят радост и вдъхновение.

Юпитер 6 -ти дом

Притежавате невероятна работоспособност. Обикновено здравето ви е добро. Правилното хранене е важно за вашето здраве и удовлетворение в живота.

Юпитер 7 -ти дом

Имате обширни социални влечения и интереси. С Юпитер в 7-ми дом е възможна е ранна женитба. Можете да получите удовлетвореност и успех в живота след щастлива брачна връзка. Нуждаете от широко скроен партньор.

Юпитер 8 -ти дом

Възможно е да получите наследство. Имате възможности за успех при дейности, свързани със застраховането и банките. Находчиви сте.

Юпитер 9 -ти дом

Тук Юпитер е в собствения си дом. Имате оптимистичен дух. Можете да постигнете успех посредством духовно развитие и задълбочаване. Имате възможности за успех, свързан с правни и духовни въпроси, както и със сделки с чужденци.

Юпитер 10 -ти дом

Със Юпитер в светския и амбициозен дом на Козирога, вие сте практични и амбициозни. Имате възможности да печелите добре от работата си. Признанието идва рано в живота.

Юпитер 11 -ти дом

С Юпитер в дома на Водолея вие сте идеалисти с фокус към бъдещето, общителни и услужливи. Притежавате силна интуиция. Приятелите ви са най-голямото богатство.

Юпитер 12 -ти дом

Вие сте чувствителни и мечтателни. Обичате да се усамотявате. Склонни сте към духовни търсения и медитация. Окултните науки и мистиката ви влекат. Възможно е да откриете скрити таланти, които да ви помогнат за постигане на успех. Може да получите удовлетворение и от благотворителна дейност или работа в институции на ограничение като болници, образователни институции и др, които се свързват с 12 дом. Юпитер в 12 дом дава голяма защита.

Конкретното значение на позицията на Юпитер в домовете зависи от други фактори в хороскопа и за по-точно тълкуване е препоръчителна консултация с астролог.

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 3 =