Слънцето

Митология

В някои култури в митологията Слънцето е представено като женско божество и пример за това е египетската слънчева богиня Сехмет, дъщеря на слънчевия бог Ра. Бог Ра е един от най-старите слънчеви богове – той е създател на света и дарител на правосъдие, всеобщ баща и първи бог, а всички останали богове са негови деца.

Гръцкият бог на Слънцето е Аполон

Той символизира творческия подтик и въплъщава всички творчески сфери, известни по негово време, а лирата му е символ на цивилизованото изкуство. Аполон е бог на музиката и баща на деветте музи, всяка от които представлява различен аспект от изкуството. За да разберем смисъла на Слънцето и какво би могло да то покаже в рождената карта, можем да насочим вниманието си към музиката, която е най-първичното и спонтанно от всички изкуства. Чрез музиката някак си магически изчезват непоносимите чувства, тя би могла да ни помогне да ги понесем – това е, което ние носим у себе си и което ни кара да се изразяваме спонтанно – тоест да „правим музика”.

Аполон е пророк и пророческата му функция е също във всеки от нас – това е нашата способност на усещаме благоприятни моменти и вътрешни потенциали. Той отменя и семейните проклятия. Един от митовете за Аполон е за победата му над гигантската женска змия Питон – след като я унищожава, той издига своето светилище в Делфи над нейната бърлога и я почита като я нарича своята жрица прорицателка Пития (женската форма на името Питон).

Астрология

Природата на Слънцето е дневна, ян и целенасочена. Слънцето в рождената карта свързваме с нашата вътрешна сила, индивидуализацията и талантите, които всеки от нас притежава. Слънцето показва въплъщението на егото и връзката с бащата, ролята на мъжете в нашия живот. Зодиакалният знак, където попада Слънцето показва как бихме могли да се изградим успешно като личности и да развием здравословно его, но показва също и анимуса(мъжкия принцип в душата на жената) на бащата. Домът на Слънцето показва сферата от живота, където трябва да се отличим по някакъв начин, като тук можем да видим и проблемите с бащата. Аспектите на Слънцето с другите планети представляват положителни или отрицателни енергии, свързани с нашата индивидуалност, а природата на  планетата, аспектираща Слънцето показва проблемите с бащата и анимуса.

СЛЪНЦЕ В ЗНАЦИТЕ

Разположението на Слънцето можете да изчислите като съставите личен рожден хороскоп в меню НАТАЛНА КАРТА

Слънце в Овен (21 март – 20 април)

Девиз на Овена: „Аз съм!” Овена е боец по природа и Слънцето в Овен може да даде нагласа са всякакви битки. Вие сте амбициозни и независими. Действате импулсивно и понякога агресивно. Допадат ви независими професии като мениджърски пост, собствен бизнес, реклама.

Слънце в Телец (21 април – 21 май)

Девиз на Телеца: „Аз притежавам!” Вие сте амбициозни и решителни,  действате внимателно и обмислено. Обичате спокойствието и за вас е важно да имате материална и емоционална сигурност. Цените изкуството. Обикновено имате желязно здраве и рядко боледувате. И апетит не ви липсва, обичате хубавата храна. Лоялни сте у дома и на работното място. Обичате да си бъде вкъщи в удобна обстановка, освен ако нямате Луна или Асцендент в Близнаци, Стрелец или Водолей. Професии, които биха ви подхождали са финансист, застраховател, банкер, брокер на недвижими имоти както и моден дизайнер.

Слънце в Близнаци (22 май- 21 юни)

Девиз на Близнаци: „Аз мисля!” Вие имате силен интелект и чудесно чувство за хумор. Удават ви се чуждите езици и с лекота бихте научили няколко.  Обичате да пътувате, да се срещате и контактувате с различни хора. Промените ви харесват. Партньор със зодия Водолей много би ви подхождал, тъй като никак не обичате консервативните хора без мнение. Двойствената природа на този знак дава способност да се захващате успешно с две работа наведнъж. Професии, които биха ви подхождали са търговец, писател, педагог, репортер, журналист, издател, работа с реклама.

Слънце в Рак (22 юни – 23 юли)

Девиз на Рака: „Аз чувствам!” Вие сте чувствителни и силно интуитивни. Възможно е често да изпадате в раздразнителност. За вас е важна преди всичко емоционалната сигурност. Друго, което би ви осигурило сигурност е дома и партньора. В любовта сте сантиментални и романтични. Имате добри организаторски способности. Стремите се към професии като психолог, брокер на недвижими имоти, архитект, градинар, работа в антикварен магазин, журналист и най-вече да сте на лидерски пост или притежавате собствен бизнес. Харесвате се в жълти, сребристи и зелени цветове. 

Слънце в Лъв (24 юли – 23 август)

Девиз на Лъва: „Аз съм!” Вие сте горди и амбициозни, щедри и любвеобилни. Много сте суетни. Имате добри организаторски и творчески способности. Родени сте за водачи. Обичате красотата и лукса. Професии, които биха ви подхождали са работа в администрация, учител, психиатър, политик, театрален актьор,  музикант както и лидерски пост.

Слънце в Дева (24 август – 23 септември)

Девиз на Девата: „Аз анализирам!” Имате бърз ум и силен интелект, резервирани и сериозни, често обичате да критикувате. Детайлите са важни за вас – имате стремеж към съвършенство. Обичате и да се тревожите, а ако няма за какво, ще си намерите. Харесвате се в бели, сиви и зелени цветове,  както и в морско синьо. Професии, които биха ви подхождали са счетоводител, букмейкър, архитект, работа, свързана със събиране и класифициране на факти.

Слънце във Везни (24 септември – 23 октомври)

Девиз на Везните: „Аз уравновесявам!” Знака Везни придава очарователен и приятен физически облик. Много интелигентни сте, но заедно с това понякога и наивно лековерни. Вие сте любезни и възпитани. Привързани сте към приятелите си. Обичате изкуство и красивите неща. Търсите хармонията. Критични сте и понякога трудно взимате решение. Внимавайте с пристрастяването, особено към сладкиши.  Професии, които биха ви подхождали са архитект, графичен дизайнер, интериорен дизайнер, човешки ресурси, адвокат, брачен агент, посредник, медиатор.

Слънце в Скорпион (24 октомври – 22 ноември)

Девиз на Скорпион: „Аз желая!” Вие сте решителен и успешни. Притежавате силна интуиция, която умело използвате за постигане на целта. Ако пожелаете нещо, то вече не е мечта. Обичате да рискувате. Имате силно чувство за остроумие и сарказъм. Не приемате съвети от никого. Силно обичате, но и силно мразите. Държите на приятелите си. Домът на жената Скорпион блести от чистота. Професии, които биха ви подхождали са психиатър, хирург, детектив, журналист, човешки ресурси, политик.

Слънце в Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Девиз на Стрелеца: „Аз разбирам!” Вие сте ведри и общителни, изпълнени с  много позитивизъм. Имате много приятели. Пътуването зад граници ви кара да се чувствате добре. Професии, които биха ви подхождали са търговец, маркетинг, агент в туристическа фирма, ментор, професии, свързани с право.

Слънце в Козирог (22 декември – 20 януари)

Девиз на козирога: „Аз мога!” Вие сте организирани и последователни, което помага да постигате набелязаните цели. Пестеливи сте. Професии, които биха ви подхождали – архитект, строителен инженер, агент недвижими имоти, мениджърски пост, счетоводител, учител, бизнес консултант, компютърен програмист, работа с антикварни стоки, учен.

Слънце във Водолей (21 януари – 19 февруари)

Девиз на Водолея: „Аз знам!” Вие сте дружелюбни, независими и интуитивни, имате силен интелект и успявате да бъдете оригинални.  Професии, които биха ви подхождали са преподавател, учен, съдия, астролог, политически активист.

Слънце в Риби (20 февруари – 20 март)

Девиз на Рибите: Аз вярвам!” Притежавате силна интуиция. Вие сте чувствителни и романтични, понякога разсеяни. Професии, които биха ви подхождали са актьор, режисьор, фармацевт, учител по музика, музикант, фотограф, аниматор, човешки ресурси, кинезитерапевт.

СЛЪНЦЕ В ДОМОВЕТЕ

Слънце в 1-ви дом

Вие сте жизнени и изпълнени с много енергия. Имате силни ръководни и организаторски способности и обичате да доминирате.

Слънце в 2-ри дом

Ще имате добре установени доходи и финансова стабилност. Придобивките могат да дойдат предимно от работа, свързана с управление или висок пост в службата. С тази позиция на Слънцето във 2 дом, за вас е важно да се научите да споделяте.

Слънце в 3-ти дом

Вие се ведри и общителни. Разбирате с близките си, братята и сестрите са важни за вас. Слънцето в 3 дом благоприятства пътуванията и всякакви обучения.

Слънце в 4-ти дом

Имате силен импулс за самосъхранение. Вашите начинания ще имат благоприятен завършек. Дома и корените са важни са вас. Успешни ще бъдат и дейности, свързани с имущество.

Слънце в 5-ти дом

Вие имате хазартен дух. Обичате да се веселите. Бихте имали успешни дела чрез децата. Намирате голямо удоволствие в любовта и децата. Цените изкуството, а театър или концерт би ви се отразил страхотно.

Слънце в 6-ти дом

Рядко боледувате. Ще се чувствате добре в сферата на обслужването или спорта. Бихте постигнали успех и в издигането в службата и при работа с другите.

Слънце в 7-ти дом

Възможно е партньора ви да е доста независим и амбициозен. Със Слънце в 7 дом партньорството е ключ към успеха. Обикновено имате късмет със занимания, свързани със закон и съдилища.

Слънце в 8-ти дом

Възможно е да получите наследство или ще упражнявате професия като управлявате парите на други хора. Търсите непрекъснато начини за самоусъвършенстване и по тази причина и окултните науки доста ви допадат.

Слънце в 9-ти дом

Имате влечение към пътувания в чужбина, учене, най-вече на чужди езици,  и различни философски дейности. Въпроси, свързани с религията също ви интересуват.  

Слънце в 10-ти дом

Вие сте роден лидер – в службата или сред приятелите. Амбициозни сте. Чувствате се най-добре, ако заемате ръководен пост или развивате самостоятелен бизнес. Силния интерес към властта дава добро положение за работа в политиката.

Слънце в 11-ти дом

Вие сте заобиколени с много приятели . Имате добри организаторски способности. Можете да бъдете много успешни чрез сдружения или с помощта на високопоставени приятели.

Слънце в 12-ти дом

Вие сте доверчиви. Силно ви интересуват различни окултни и духовни занимания. Нуждаете се от уединение.

СЛЪНЧЕВИТЕ ЗАТЪМНЕНИЯ

Слънчевите затъмнения стават само по време на новолуние, когато по своята орбита около Земята Луната застане между нея и Слънцето. Тогава Луната в новолуние се намира много близо до един от двата Лунни възли. 

Затъмненията могат да бъдат пълни, пръстеновидни и частични като се наблюдават и хибридни, когато от някои част на Земята затъмнението се вижда като пълно, а в други като частично.

Не e задължително затъмненията да са отрицателни. В рождената карта те отразяват интензивно фокусиране на енергия и тогава при аспекти на Слънцето с рождени планети са възможни събития, в зависимост от планетите и домовете, в които се намират и управляват.

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

58 + = 59