Лилит (Черна луна)

От митологична точка, Черната луна Лилит е мистериозната богиня на секса, ужасяващата кралица на демоните, спътница на дявола, зла, но красива съблазнителка, унищожителка на хора и враг на деца. Тя отразява нашите скрити вътрешни желания. Според Х.Tрагот Лилит представлява нещо, което е станало несъзнавано и се стреми да стане съзнавано отново. Нека да наречем това архаична енергия, нещо близо до мъдростта на богинята. И доколкото нямаме досег с тази енергия, ние я чувстваме като загуба, зависимост, изолация, празнота, но тя ни дава сила и борбеност.
Лилит е представена като жена съблазнителка, която се превръща в син демон.
Една от легендите разказва, че първата жена на Адам преди Ева е била Лилит. Тя била твърде независима и сексуално освободена, и напуска Райската градина тъй като не искала да се подчини на Адам. Така Лилит представлява необузданата женска сексуалност (табу) и силата, необезпокоявана от брак, майчинство или раждане.
В Месопотамия 3000 години пр Хр Лилит е била известна като нощен демон, още вятърен дух, наричан Лилиту, носещ бедствия и разрушения, болести и дори смърт.
Гръцката Лилит е била Ламиа. Гърците вярвали, че Ламиа е дъщеря на богинята Хекате и че е склонна да отвлича и изяжда деца.
Вавилонската Лилит е Ламашту, която е била отговорна за кражби на бебета.
Според шумерите, Лилит е слугиня на богинята Инана, за която довеждала мъже за свещените ритуали.
Астрономически Черна луна Лилит е математическа точка в пространството, изчислена от орбитата на Луната около Земята.
Лилит прави пълна обиколка на зодиака за приблизително 9 години като във всеки знак стои точно 9 месеца, което показва връзката и с бременността при жените.

Астрологически Лилит е така наречената тъмна страна на Луната и се свързва с психичните преживявания, показва нашите сексуални инстинкти, еманципацията, свободата, независимостта, кармата, тъмнината, злото, изкушението, привързаността. Тя нарушава табутата и разкрива нашите сексуални фантазии. Лилит е там, където другите ни намират за опасни и разрушителни. Лилит в наталната карта показва в коя област сме уверени и решителни. Тя ни кара да провокираме и ни дава ожесточено чувство за хумор. На всеки 9 години, при възвръщането си, Черната луна ни подлага на изпитание като ни среща с примамливи ситуации и хора. Свързва се с кармата и това дали ще се поддадем би могло да я утежни, както и обратното – можем да я намалим.

Силна Лилит откриваме в картите на много творчески изявени личности.

За да разберете разположението на Лилит кликнете на бутона за построяване на лична натална карта

ЛИЛИТ В ОВЕН/ 1 ДОМ

Тази позиция на Лилит подчертава спонтанността и импулсивността на Овена. Такива хора са силни, решителни, активни и неконтролируеми. Да се пазят от порязване и инцинденти, свързани с главата.        

ЛИЛИТ В ТЕЛЕЦ/ 2 ДОМ

Тук Лилит се свързва с качествата на Телеца. Тя дава на човека силна връзка със земята и природата, умение да управлява добре парите или точно обратното, склонност към натрупване и пристрастяване към пари, материални ползи, комфорт, както и огромен апетит. Хората с това разположение да се пазят от възпаления на гърлото и трахеята, болести свързани със щитовидната жлеза както и от операции на гърлото, носа и ушите.

ЛИЛИТ В БЛИЗНАЦИ/ 3 ДОМ

Хора с тази позиция на Лилит имат силно желание за знание. Бързоадаптивни са и реагират добре на променящи се условия. Имат много приятели, най-вече различни и необикновени. Такива хора се интерсуват от клюки и интриги. Да се пазят от астма, възпаленние на белите дробове и нервната система, както и от нараняване на ръцете и раменете.

ЛИЛИТ В РАК/ 4 ДОМ

Тук Лилит отдалечава жената от традиционната домакиня. Възможно е мъжете да са звисими от силна жена до себе си. Лилит дава трудни отношения с родителите, емоционална нестабилност и трудна адаптация към промени. Хората с такава позиция на Лилит да се пазят от възпаления на гръдния кош, стомаха, лимфната система, нарушения на водния метаболизъм.

ЛИЛИТ В ЛЪВ/ 5 ДОМ

Тази позиция дава много гордост и егоцентризъм или точно обратното – изолоция и ниско самочувствие. Тук чувствителна зона е сърцето.

ЛИЛИТ В ДЕВА/ 6 ДОМ

Хората с тази позиция на Лилит чувстват емоционален конфликт. Те се бунтуват срещу реда, с който обикновено се характеризира Девата, или пък са прекалено подредени. Лилит ни кара да критикуваме и дава вманиаченост към болести. Органи, които управлява Девата са червата и черния дроб.

ЛИЛИТ ВЪВ ВЕЗНИ/ 7 ДОМ

Тук желанието за духовен баланс води до фанатизъм. Хората с тази позиция изискват много от отсрещната страна. Да се пазят от възпаление на пикочния мехур, бъбреците и уретата.

ЛИЛИТ В СКОРПИОН/ 8 ДОМ

Хора с тази позиция на Лилит често притежават много силна сексуалност или обратното – отхвърляне на сексуалността. Тяхната сексуална сила им дава креативност.  Да се пазят от възпаления в  гениталната област, прекомерни сексуални желания или пълно отхвърляне на сексуалността.

ЛИЛИТ В СТРЕЛЕЦ/ 9 ДОМ

Тази позиция на Лилит дава фанатизъм или атеизъм. Пазете се от наранявания на бедрата и жлъчния мехур.

ЛИЛИТ В КОЗИРОГ/ 10 ДОМ

Тази позиция дава самота и проблем с авторитетите. Такива хора са отговорни и организирани. Да се пазят от наранявание на колене, стави и гръбначен стълб.

ЛИЛИТ ВЪВ ВОДОЛЕЙ/ 11 ДОМ

Тук Лилит се свързва с принципите на Водолея. Такива хора избягват силни и дълги приятелства. Да се пазят от наранявания на глезените и прасците.

ЛИЛИТ В РИБИ/ 12 ДОМ

Рибите свързваме с религията, алтруизма, емпатията. Хора с това разположение на Черната луна могат да отидат в крайностите като да бъдат привлечени от секта или да бъдат атеисти. Те имат желания да помагат на останалите, но често не успяват да се свържат с правилния човек, който наистина има нужда от помощ. Да се пазят от пристрастявания към алкохол, наркотици, компютри и др.

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 43 = 52