Бизнес астрология

Бизнес астрология и как да изберем най-подходящата за нас професия, за да бъдем успешни.

Астрологията може да ни насочи към по-добри бизнес възможности, към най-добрия бизнес партньор или продавач.

Можете да се възползвате от консултация с астролог, за да изберете най-подходящата за вас професия или бизнес начинание, което може да бъде в следните направления:

  • Финансова астрология – прогнозиране на тенденциите и промените на пазара
  • Фирмена и елективна астрология – прогностика за потенциала на една компания, избор на подходяща дата за откриване на фирма или начало на нов проект
  • Натална астрология – избор за подходяща професия, назначаване на служители или определяне на ръководството

Най-общо за професионалното развитие и общественото ни положение можем да погледнем в кой знак попада  куспидата на нашия 10-ти дом, какви планети има в този дом и техните аспекти. По същия начин можем да разгледаме дома, в който има стелиум от няколко планети както и нашия Асцендент – знака, в които попада куспидата и планетите в близост до Асцендента. 6-ти дом показва нашата работа като служители.

Разположението на Вашите домове и планети можете да изчислите като съставите личен рожден хороскоп в меню НАТАЛНА КАРТА

Kлючови думи според знака на всеки дом:

Ето и някои от ключовите думи според знака на всеки дом. Имайте в предвид, че всяка планета в даден дом дава съответния акцент и променя общата картина.

1-ви дом (Асцендент) – показва характера и темперамента ни и можем да видим възможната професионална ориентация според Асцендента, особено ако управителя на Асцендента има силна позиция. Важни са и аспектите на управителя на Асцендента както и планетите в 1 дом.

2-ри дом – показва финансовите ни възможности, как печелим и харчим парите си, печалби и загуби от спекулации и облози. Планетите във втори дом и техните аспекти дават акцент.

3-ти дом – показва интелекта ни, как учим и комуникираме. Планетите в 3 дом и техните аспекти дават акцент.

4-ти дом (Имум Цели) – показва нашите корени и дом, какво ще е финансовото ни състояние през последните години от живота ни. Планетите в 4 дом и техните аспекти дават акцент.

5-ти дом – показва нашите стремежи и желания, как творим, нашите възможности за печалба от спорт, хазарт, спекулации. Планетите в 5 дом и техните аспекти дават акцент.

6-ти дом – показва нашите професионални ангажименти – как се трудим и изкарваме заплатата си, какъв е интереса ни към лечителската наука. Планетите в 6 дом и техните аспекти дават акцент.

7-ми дом (Десцендент) – показва нашите отношения с бизнес партньори и професионална дейност, показва договорите, които сключваме, но можем да видим и евентуалните явни врагове. Планетите в 7 дом и техните аспекти дават акцент.

8-ми дом – показва капитала на компанията, съдружниците, акциите, показва и паричните спекулации, печалби или загуби, заемите и банковите кредити. Планетите в 8 дом и техните акценти дават акцент.

9-ти дом – показва духовното богатство, пътуванията в чужбина. Гледаме и планетите в 9 дом и техните аспекти.

10-ти дом (Медиум Цели) – показва нашата популярност, статут и поведение в обществото, нашите възможности за успех. Планетите в 10 дом и техните аспекти дават акцент.

11-ти дом – показва нашите желания и проекти, нашите парични взаимоотношения и как можем да разчитаме на приятелска помощ и покровителство, изобщо финансовите предимства от други личности. Планетите в 11 дом и техните аспекти могат да дадат сведения за това.

12-ти дом – тук можем да видим евентуалните скрити врагове. Планетите в 12 дом и техните аспекти дава допълнителна информация.

Акцент на стихия:

Огнени знаци – хората със силен елемент на огъня са по-пробивни и енергични, имат желание за лидерство.

Въздушни знаци – силен акцент на въздушния елемент показва добри комуникативни способности и умение за баланс, успех на работа в сферата на човешките ресурси и използване на интелектуалния си потенциал.

Земни знаци – са практични, последователни и отговорни, имат успех в работа, която да носи стабилност и сигурност.

Водни знаци – силен акцент на вода дава интуиция и емоционалност, успех в работа, свързана с грижа за околните.

Професии според акцента на различните стихии в картата и на планетите в домовете и знаците:

Овен/ Марс – войници, военни, химици, професии с режещи инструменти като хирурзи и инженери, индустрията – производство на ножове и оръжия.

Телец/ Венера – финансисти, хора на изкуството, музиканти, еколози, фермери, манекенки, моделиери, архитекти.

Близнаци/ Меркурий – журналисти, писатели, оратори, учители, търговци, управление на борсата, занаятчии, посланици, пътешественици, крадци.

Рак/ Луна – психолози, готвачи, интериор дизайнери, домакини, фермери.

Лъв/ Слънце – театрални актьори, работа в хазартния бизнес, професии на изкуството и творчеството, танцьори, спортисти, работа с деца, борсови агенти, печалби и загуби от спекулации и облози.

Дева/ Меркурий – счетоводители, деловодители, администратори, масажисти, лекари, хирурзи, химици, домакини, арендатори и наематели, колекционери, държавните служби, фризьори.

Везни/ Венера –  дипломати, съветници, застрахователи, брачни агенти, еколози, манекенки, моделиери, дизайнери, архитекти.

Скорпион/ Плутон и Марс – хирурзи, детективи, кредитни инспектори, финансисти, политици, гробари, окултисти.

Стрелец/ Юпитер – депутати, юристи, адвокати, дипломати, борсови посредници, лекари, банкери, в икономически план влияе на вноса и износа, представлява крупните промишлени предприятия, философи, духовници, църковни професии, сектанти, международната търговия, окултисти, професии свързани с морски и задгранични пътешествия, преподаватели, работа в издателската дейност, в авиацията, работа със сонди, спътници/сателити в космоса, свободни професии като художници, писатели, лекари и др.

Козирог/ Сатурн – миньори, градинари, математици, учени, инженери, строители, политици.

Водолей/ Уран и Сатурн – пилоти, кино режисьори, математици, учени, астрономи, астролози, революционери, професии, свързани с електричеството, радиотехниката, телевизията, въздушния и релсовия транспорт, атомната промишленост, компютърни специалисти.

Риби/ Нептун и Юпитер – фармацефти, професии, свързани с петролната индустрия, наркопласьори, криминалисти, шпиони, свещеници, монаси и монахини, кино актьори, медиуми, окултисти, моряци, благотворителни инициативи, духовници, работа в болници, лудници, затвори или сиропиталища

Раху (Северен Лунен Възел или още Главата на Дракона) – показва рутинни професии. Раху е материалистичен и най-добрата му позиция е 10-ти дом като дава успех в кариерата.

Кету (Южен Лунен Възел или още Опашката на Дракона) – с Кету в 10-ти дом не сме толкова амбициозни и отсъства стремеж бъдем известни. Планетите в другите домове могат да покажат нашите приоритети.

Пример: Ретрограден Сатурн в Лъв в 10 дом

10 дом е дома на славата и обществения имидж и със Сатурн тук няма да блеснем лесно в очите на другите. С тази планета в 10 дом трябва да работим много упорито и най-добре бихме се чувствали, ако работим за себе си. Тази позиция на Сатурн ни дава отговорност и амбиция. Възможно е да работим и в сферата на политиката. Сатурн е слаб в Лъв тъй като се намира в знак на заточение, но това не пречи да даде успех в кариерата и брака, но на по-късен етап от живота и след много труд и усилия. Разбира се трябва да се разгледат и аспектите на Сатурн както и в кой знак попада куспидата на 10-ти дом – в случая тъй като Сатурн е в Лъв, куспидата на 10-ти дом може да попадне в Лъв или в Рак, така че разглеждаме управителя на 10-ти дом (Слънцето, което управлява Лъв или Луната, която управлява Рак) по знак, дом и аспекти.

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

88 + = 98